Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

2021. 01. 20., sze - 18:00
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök 19 határsértővel és két embercsempésszel szemben intézkedtek az elmúlt 12 órában Csongrád-Csanád megyében.

A járőrök 2021. január 20-án 5 óra 35 perckor a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen a román-magyar közös ellenőrzés során egy török honosságú kamionban öt határsértőt találtak megbújva. A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

Ezt követően a rendőrök 2021. január 20-án délelőtt a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen, valamint a Nagylak közúti határátkelőhelyen egy török és egy román honosságú kamionban hat, illetve nyolc határsértőt találtak megbújva a román-magyar közös ellenőrzés során. A migránsok afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben tiltott határátlépés, míg a török és a román sofőrrel szemben embercsempészés miatt a román határőrizeti szerv járt el.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Keressük őket

A nyíregyházi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

 

Ez is lopás

A budapesti nyomozók elfogták azt a férfit, aki az autójára helyezett kerékbilincset levágta és elvitte.

 

Lopás miatt felelhet

A Siklósi Rendőrkapitányság lopás miatt nyomoz egy 42 éves férfi ellen, aki több mint 600 szőlőoszlopot tulajdonított el Nagyharsányban.