Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

2021. 01. 21., cs - 18:00
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök 15 határsértővel szemben intézkedtek az elmúlt 12 órában Csongrád-Csanád megyében.

A járőrök 2021. január 21-én 5 óra 30 perc és 2021. január 21-én 17 óra 30 perc között két esetben, összesen 10 határsértőt tartóztattak fel Kübekháza és Szeged közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a férfiak iráni, szír és palesztin állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az egyenruhások továbbá 2021. január 21-én 17 óra 5 perckor a román-magyar közös ellenőrzés során egy török honosságú kamionban öt határsértőt találtak megbújva a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen. A férfiak afgán és szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben tiltott határátlépés, míg a török sofőrrel szemben embercsempészés miatt a román határőrizeti szerv jár el.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Keressük őket

A nyíregyházi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

 

Ez is lopás

A budapesti nyomozók elfogták azt a férfit, aki az autójára helyezett kerékbilincset levágta és elvitte.

 

Lopás miatt felelhet

A Siklósi Rendőrkapitányság lopás miatt nyomoz egy 42 éves férfi ellen, aki több mint 600 szőlőoszlopot tulajdonított el Nagyharsányban.