Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

2021. 01. 23., szo - 18:00
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

A Csongrád-Csanád megyei rendőrök 16 határsértővel szemben intézkedtek az elmúlt 12 órában.

A járőrök 2021. január 23-án 5 óra 30 perc és 2021. január 23-án 17 óra 30 perc között négy esetben, összesen hat határsértőt tartóztattak fel Kübekháza, Szőreg és Kiszombor közigazgatási területén, valamint a Röszke autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a férfiak szír, líbiai, illetve marokkói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az egyenruhások továbbá 2021. január 23-án 13 óra 30 perckor a román-magyar közös ellenőrzés során 10 határsértőt találtak megbújva egy török honosságú kamionban a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen. A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben a román határőrizeti szerv járt el.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Keressük őket

A nyíregyházi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

 

Ez is lopás

A budapesti nyomozók elfogták azt a férfit, aki az autójára helyezett kerékbilincset levágta és elvitte.

 

Lopás miatt felelhet

A Siklósi Rendőrkapitányság lopás miatt nyomoz egy 42 éves férfi ellen, aki több mint 600 szőlőoszlopot tulajdonított el Nagyharsányban.