Határrendészeti összesítő Csongrád megyéből

2020. 01. 14., k - 08:24
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba harminckilenc határsértő Csongrád megyében. A rendőrök harmincöt főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, négy személyt pedig elfogtak, ellenük idegenrendészeti eljárás indult.

A járőrök 2020. január 13-án 0 óra és 24 óra között tíz esetben, harmincöt határsértőt tartóztattak fel Röszke, Szeged, Ásotthalom és Kiszombor közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migánsok közül öten marokkói, hárman palesztin, míg a többiek szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A járőrök egy esetben négy határsértőt fogtak el Kiszombor külterületén. A migránsok Srí Lanka-i állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a migránsokat a Kiszombor Határrendészeti Kirendeltségre előállították, velük szemben idegenrendészeti eljárás indult.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hét migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Őrizetben a csányi támadók

Garázdaság és testi sértés bűncselekmény gyanúja miatt indított eljárást a Hatvani Rendőrkapitányság.

 

Határsértők egy észak-macedón kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.