Határrendészeti összesítő Csongrád megyéből

2020. 01. 14., k - 08:24
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba harminckilenc határsértő Csongrád megyében. A rendőrök harmincöt főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, négy személyt pedig elfogtak, ellenük idegenrendészeti eljárás indult.

A járőrök 2020. január 13-án 0 óra és 24 óra között tíz esetben, harmincöt határsértőt tartóztattak fel Röszke, Szeged, Ásotthalom és Kiszombor közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migánsok közül öten marokkói, hárman palesztin, míg a többiek szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A járőrök egy esetben négy határsértőt fogtak el Kiszombor külterületén. A migránsok Srí Lanka-i állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a migránsokat a Kiszombor Határrendészeti Kirendeltségre előállították, velük szemben idegenrendészeti eljárás indult.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy határsértőt fogtak el a rendőrök Békéscsabán

A magát algériainak valló férfit a vasútállomáson ellenőrizték. Nem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. A rendőrök előállítják.

 

Szerszámokat lopott

A kiskunmajsai rendőrök egy 21 éves helyi férfit gyanúsítanak a betöréssel.