Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

2021. 03. 05., p - 18:00
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök 25 határsértővel szemben intézkedtek az elmúlt 12 órában Csongrád-Csanád megyében.

A járőrök 2021. március 5-én 5 óra 30 perc és 2021. március 5-én 17 óra 30 perc között hat esetben, összesen 24 határsértőt tartóztattak fel Röszke és Kiszombor közigazgatási területén, valamint a Röszke autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a férfiak marokkói, afgán, szomáliai, líbiai, szír, illetve palesztin állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Az egyenruhások továbbá 2021. március 5-én 10 óra 40 perckor egy határsértőt fogtak el Kiszombor külterületén, aki nepáli állampolgárnak vallotta magát, azonban magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni. A rendőrök a férfit a Kiszombor Határrendészeti Kirendeltségre előállították, majd meghallgatását követően átadták a román hatóságoknak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Fokozott ellenőrzés az M1-esen

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartott április 1-jén az M1-es autópályán. Földön és levegőben: az autópálya- és a forgalom-ellenőrzési alosztály munkatársai mellett az akcióhoz helikopteres támogatást adott a Készenléti Rendőrség.

 

Letartóztatásban a lengyel embercsempészek

A rendőrök Dunaföldvár belterületén ellenőriztek két magyar rendszámú teherautót, melyek közül az egyikben illegális migránsokat szállítottak, míg a másik jármű a csempész gépkocsi előfutójaként közlekedett.