Határrendészeti összesítő Csongrád megyéből

2020. 01. 21., k - 06:47
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizennyolc határsértő Csongrád megyében. A rendőrök tizenegy főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísértek, hét személyt pedig elfogtak, ellenük idegenrendészeti eljárás indult.

A járőrök 2020. január 20-án 0 óra és 24 óra között öt esetben, összesen tizenegy határsértőt tartóztattak fel Röszke és Szeged közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok szír, algériai, valamint palesztin állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A járőrök hét határsértőt fogtak el Csanádpalota külterületén, akik szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a migránsokat a Nagylak Határrendészeti Kirendeltségre előállították, velük szemben idegenrendészeti eljárás indult.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam