Határrendészeti összesítő Csongrád megyéből

2020. 01. 25., szo - 08:30
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Csongrád megyében tizenhárom határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök. Egy ukrán férfi ellen pedig embercsempészés gyanúja miatt indult eljárás.

Az egyenruhások 2020. január 24-én 0 óra és 24 óra között hat esetben, összesen tizenkét határsértőt tartóztattak fel Szeged és Röszke közigazgatási területén, illetve a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok szír, afgán, palesztin, valamint marokkói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Egy cseh honosságú személyautóval érkező ukrán sofőrt és örmény utasát közösen ellenőrizték a magyar és a román rendőrök a Csanádpalota Autópálya-határátkelőhelyen. Az ellenőrzés megállapította, hogy az örmény állampolgár által átadott útlevél és tartózkodási engedély nem a részére lett kiállítva. Az ukrán állampolgárságú sofőrrel szemben embercsempészés gyanúja miatt, míg utastársával szemben közokirat-hamisítás gyanúja miatt a román határrendőrség jár el.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pest MRFK – 2019

Az előző évben elvégzett, és az idei esztendőre kitűzött rendőri feladatokról tartott számvetést Pest megye rendőrfőkapitánya.