Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

2021. 04. 07., sze - 18:00
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök két esetben, nyolc határsértővel szemben intézkedtek az elmúlt 12 órában Csongrád-Csanád megyében.

A magyar rendőrök 2021. április 7-én 10 óra 30 perckor a román kollégáikkal közös ellenőrzés során a Nagylak közúti határátkelőhelyen egy román honosságú kamiont vizsgáltak át, amelyben három határsértőt találtak megbújva. A férfiak egyike pakisztáni, míg társai afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
Emellett 17 óra 20 perckor a magyar-román ellenőrzés újabb határsértőket fedett fel a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen. A rendőrök egy szintén román honosságú kamionban további öt határsértőt találtak megbújva. A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
 A migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt, a második román sofőrrel szemben pedig embercsempészet miatt a román határőrizeti szerv jár el.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Csak egy napig örülhetett

A rendőrök alig 24 órán belül azonosították és elfogták azt a baksi férfit, aki egy ismerőse házából vitt el arany ékszereket. Lopás miatt indult ellene eljárás.

 

Elkapták a tapolcai ámokfutót

Ámokfutó törte-zúzta a gépkocsikat Tapolcán és környékén. Volt, akit lesodort az útról, volt, akivel szándékosan ütközött.