Határrendészeti összesítő Csongrád megyéből

2020. 02. 15., szo - 06:47
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba harminckét határsértő Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

Az egyenruhások 2020. február 14-én 0 óra és 24 óra között nyolc esetben, összesen harminckét határsértőt tartóztattak fel Röszke, Szeged és Kiszombor közigazgatási területén, valamint a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a férfiak szír, afgán, algériai, marokkói és egyiptomi állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Segítségnyújtás elmulasztása lehet a vád

A szekszárdi rendőrök befejezték a nyomozást annak a tolnai sofőrnek az ügyében, aki a gyanú szerint balesetet okozott és segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt.

 

Őrizetben a cserbenhagyó

Őrizetbe vették a kisteleki rendőrök azt a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint terepjárójával elütött, majd magárahagyott egy motorost Csengele közelében.