Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

2020. 08. 10., h - 07:31
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 45 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök 13 főt elfogtak, 10 főt feltartóztattak, 20 fő bejutását megakadályozták, egy esetben két határsértővel szemben pedig a román határőrizeti szervekkel közösen intézkedtek a tegnapi nap folyamán.

Az egyenruhások 2020. augusztus 9-én 0 óra és 24 óra között négy esetben, 10 határsértőt tartóztattak fel Röszke közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok közül négy-négy fő szír és líbiai, míg ketten palesztin állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
A járőrök 16 óra 30 perckor 13 határsértőt fogtak el Kövegy közelében. A csoport tagjai szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök előállították őket a Nagylak Határrendészeti Kirendeltségre, velük szemben idegenrendészeti eljárás indult.
A magyar és a román rendőrök 23 óra 40 perckor közösen ellenőriztek egy moldáv honosságú tehergépjárművet a Csanádpalota autópálya határátkelőhelyen. Az ellenőrzés megállapította, hogy a jármű alvázán két személy bújt meg. A férfiak algériai állampolgárnak vallották magukat. Az illegális migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség járt el.
Ugyancsak tegnap a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány 20 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kiszűrték

Túlsúlyos karaván sofőrjét bírságolták a Pest megyei autópályás rendőrök.