Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

2020. 08. 17., h - 07:58
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 49 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök 44 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 5 fő bejutását pedig megakadályozták.

Az egyenruhások 2020. augusztus 16-án 0 óra és 24 óra között 15 esetben, összesen 44 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Röszke, valamint Ásotthalom közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok líbiai, algériai, szír, marokkói, palesztin, afgán, illetve tunéziai állampolgárnak vallották magukat. A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány 5 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Járőrmotorok szemléje Győrben

Parancsnoki szemlén győződött meg a megyei rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes arról, hogy kifogástalan műszaki állapotú és hatékony rendőri intézkedésekre alkalmas járművekkel ellenőriznek a Győr-Moson-Sopron megyei motoros járőrök.