Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

2020. 09. 27., v - 08:14
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 73 határsértő Csongrád-Csanád megyében szombaton. A rendőrök 48 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 9 személyt elfogtak, 30 fő bejutását pedig megakadályozták.

A járőrök 2020. szeptember 26-án 0 óra és 24 óra között 10 esetben, összesen 48 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Kiszombor, Mórahalom, Szeged és Csongrád közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok közül egy-egy fő marokkói, algír és palesztin, hárman líbiai, a többiek szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
Szombaton 9 személyt fogtak el Csongrád-Csanád megyében a rendőrök, akik ellen idegenrendészeti eljárás indult, és ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány négy esetben 30 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam