Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

2020. 09. 30., sze - 09:55
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 21 határsértő Csongrád-Csanád megyében a tegnapi nap folyamán. A rendőrök 17 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 4 fő bejutását pedig megakadályozták.

A járőrök 2020. szeptember 29-én 0 óra és 24 óra között négy esetben, összesen 17 határsértőt tartóztattak fel Szeged és Szatymaz közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok közül kilencen líbiai, heten szír, egy fő pedig algériai állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány 4 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Újabb migráns rendőrkézen

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.