Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

2020. 10. 01., cs - 08:07
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

Csongrád-Csanád megyében 95 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök a tegnapi nap folyamán.

A járőrök 2020. szeptember 30-án 0 óra és 24 óra között kilenc esetben, összesen 36 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Ásotthalom és Kübekháza közigazgatási területén, valamint a Röszke autópálya határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok afgán, szír, marokkói, egyiptomi, tunéziai, illetve iraki állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A rendőrök Röszke külterületén, a vasúti síneknél három külföldit fogtak el tegnap hajnalban. A férfiak szír állampolgárnak vallották magukat, de magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Az egyenruhások a három illegális migránst a Szegedi Rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként kihallgatták őket. Ellenük határzár tiltott átlépése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A nyomozók őrizetbe vették a határsértőket és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány hét esetben, összesen 56 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Újabb migráns rendőrkézen

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.