Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

2020. 11. 05., cs - 08:25
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök 100 határsértővel szemben intézkedtek Csongrád-Csanád megyében a tegnapi nap folyamán, 70 fő bejutását pedig megakadályozták.

Az egyenruhások 2020. november 4-én 0 óra és 24 óra között 24 esetben, összesen 99 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Ásotthalom, Mórahalom, Kübekháza, Ferencszállás és Szeged közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok szír, marokkói, jemeni, afgán, eritreai, palesztin, líbiai, bangladesi, iraki, illetve tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az egyenruhások továbbá egy határsértőt fogtak el Kiszombor külterületén, aki haiti állampolgárnak vallotta magát, azonban magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni. A rendőrök a férfit a Kiszombor Határrendészeti Kirendeltségre előállították, majd meghallgatását követően átadták a román hatóságoknak.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány 70 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam