Határrendészeti összesítő Győr-Moson-Sopron megyéből

2021. 01. 23., szo - 18:00
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök egy embercsempésszel és öt migránssal szemben intézkedtek az elmúlt 12 órában Győr-Moson-Sopron megyében.

Az egyenruhások négy megyés akció keretében – a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság jelzése alapján – 2021. január 23-án 14 óra 45 perckor az M1-es autópályán, Tata térségében ellenőriztek egy magyar rendszámú gépkocsit, amit egy 44 éves magyar férfi vezetett. Az autóban a sofőrön kívül további öt, magát szír állampolgárnak valló személy utazott. A külföldi utasok személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a járművezetővel együtt elfogták, majd a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították őket. A magyar sofőrrel szemben embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indítottak, a migránsokat pedig – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kettős emberölés Kislángon

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a bejelentéstől számított egy órán belül elfogták a feltételezett elkövetőt.