Határrendészeti összesítő Győr-Moson-Sopron megyéből

2021. 01. 25., h - 18:00
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök egy embercsempésszel és kilenc migránssal szemben intézkedtek az elmúlt 12 órában Győr-Moson-Sopron megyében.

Az egyenruhások négy megyés akció keretében – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztályának jelzése alapján – 2021. január 25-én 9 óra 30 perckor az M1-es autópályán, Ikrény térségében ellenőriztek egy magyar rendszámú gépkocsit, amit egy magyar férfi vezetett. Az autóban a sofőrön kívül további öt, magát szír állampolgárnak valló férfi utazott. A külföldi utasok személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a járművezetővel együtt elfogták, majd a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították őket. A magyar sofőrrel szemben embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indítottak, a migránsokat pedig – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

1

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A Soproni Rendőrkapitányság járőrei 9 óra 40 perckor a soproni vasútállomáson az egyik nemzetközi gyorsvonaton ellenőriztek négy külföldit. A magukat afgán állampolgárnak valló férfiak személyazonosságukat, illetve jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták, ezért a rendőrök elfogták és a rendőrkapitányságra előállították őket. A migránsokat -meghallgatásukat követően - a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Keressük őket

A nyíregyházi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

 

Ez is lopás

A budapesti nyomozók elfogták azt a férfit, aki az autójára helyezett kerékbilincset levágta és elvitte.

 

Lopás miatt felelhet

A Siklósi Rendőrkapitányság lopás miatt nyomoz egy 42 éves férfi ellen, aki több mint 600 szőlőoszlopot tulajdonított el Nagyharsányban.