Határrendészeti összesítő Hajdú-Bihar megyéből

2021. 01. 21., cs - 18:00
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök öt határsértővel szemben intézkedtek az elmúlt 12 órában.

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök 2021. január 21-én 5 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között két esetben, összesen öt határsértővel szemben intézkedtek Berettyóújfalu és Nagyhegyes területén. 

A Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltség járőre 2021. január 21-én 8 óra körül egy határsértőt tartóztatott fel Berettyóújfalu külterületén. A férfi marokkói állampolgárnak vallotta magát és magyarországi tartózkodásának jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni. A hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a rendőrök előállították  a Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltségre, majd idegenrendészeti meghallgatását követően átadták a román hatóságnak.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság járőrei Nagyhegyes külterületén egy szerb kamion rakterében megbújva négy, magukat afgán állampolgárnak valló férfit találtak 2021. január 21-én 14 óra körül. A négy személy szintén nem tudta igazolni magyarországi tartózkodásának jogszerűségét, ezért őket is előállították. A rendőrök a külföldi férfiakat – meghallgatásukat követően – visszaszállítják az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Fokozott ellenőrzés

Az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el az ország több megyéjében.

 

Késelés Pécsett

Életveszélyt okozó testi sértés miatt indítottak eljárást egy helyi nő ellen.