Határrendészeti összesítő Tolna Megyéből

2021. 02. 06., szo - 06:00
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A Bátaszéki Autópálya Alosztály munkatársai egy bosnyák és egy horvát embercsempészt, valamint öt fő illegális migránst fogtak el az M6-os autópályán Dunaföldvár térségében.

A Bátaszéki Autópálya Alosztály egyenruhásai – a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának jelzése alapján – 2021. február 5-én 22 óra 53 perckor egy magyar és egy horvát rendszámú kocsit ellenőriztek az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 91-es kilométerszelvény közelében, Dunaföldvár térségében. A járműveket vezető bosnyák és horvát férfin kívül a gépkocsiban öt – magukat afgán állampolgárnak valló – személy utazott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták, ezért a járőrök a sofőröket, valamint az utasokat elfogták és előállították.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A járművek vezetőivel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A rendőrség a lakosság segítségét kéri

A Siófoki Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása miatt 14060/1359/2021. bűnügyi számon ismeretlen tettes ellen folytat eljárást.

 

Ellopta majd visszavitte

A komáromi rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy 28 éves bábolnai férfit, aki a gyanú szerint ellopott egy teherautót, és még kábítószert is fogyasztott.

 

Segítsen azonosítani!

Kifizetetlen telefonnal távozott egy boltból, a szentendrei nyomozók várják az információkat!