Határrendészeti összesítő Tolna megyéből

2021. 04. 11., v - 06:00
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök egy embercsempésszel és öt illegális migránssal szemben intézkedtek az elmúlt 12 órában.

A Bátaszéki Autópálya Alosztály járőrei – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztályának jelzésére – 2021. április 10-én 19 óra 28 perckor Dunaföldvár belterületén ellenőriztek egy magyar honosságú teherautót. A járművet egy lengyel állampolgárságú férfi vezette, aki a teherautó rakterében öt illegális migránst szállított, akik szír állampolgárnak vallották magukat. A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták. Információ alapján, Dunaföldvár belterületén az egyenruhások intézkedés alá vonták a lengyel sofőr társát, egy szintén lengyel állampolgárt, aki a gyanú szerint előfutóként segítette az embercsempész tevékenységét. Munkatársaink mindkét sofőrt, valamint az utasokat elfogták és előállították.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Mindkét jármű vezetőjével szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítottak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Mennyi az annyi?

A bonyhádi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy hidasi lakossal szemben folytattak közokirat hamisítás bűntett és csalás vétség elkövetése miatt.