Határrendészeti összesítő Tolna megyéből

2021. 01. 16., szo - 18:00
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A Bátaszéki Autópálya Alosztály munkatársai egy román embercsempészt és három illegális migránst fogtak el az M6-os autópályán Tengelic térségében.

A Bátaszéki Autópálya Alosztály egyenruhásai – saját észlelés alapján – 2021. január 16-án 15 óra 15 perckor egy angol rendszámú kocsit ellenőriztek az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 124-es kilométerszelvény közelében, Tengelic térségében. A járművet vezető román férfin kívül a gépkocsiban három – magukat szír állampolgárnak valló – személy utazott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták, ezért a járőrök a sofőrt, valamint az utasokat elfogták és előállították.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A jármű vezetőjével szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Fokozott ellenőrzés

Az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el az ország több megyéjében.

 

Késelés Pécsett

Életveszélyt okozó testi sértés miatt indítottak eljárást egy helyi nő ellen.