Határrendészeti összesítő Veszprém megyéből

2021. 01. 27., sze - 18:00
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök egy embercsempésszel és hat illegális migránssal szemben intézkedtek az elmúlt 12 órában.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a rendőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának információi alapján 2021. január 27-én, 8 óra 35 perckor a 8-as számú főúton, Ajka-Bakonygyepes térségében állítottak meg egy osztrák felségjelzésű autót, melyet egy 23 éves szír férfi vezetett.

Az Ausztria felé tartó járműben a sofőrön kívül hat, magát szír állampolgárnak valló férfi utazott. Az utasok illegálisan jutottak Magyarország területére, jogszerű tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A gépjárművezetőt, valamint az illegálisan az országban tartózkodó férfiakat a rendőrök előállították. A magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről. A gépjárművezetőt gyanúsítottként kihallgatták, ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kettős emberölés Kislángon

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a bejelentéstől számított egy órán belül elfogták a feltételezett elkövetőt.