Határsértők Kelebiánál

2020. 07. 10., p - 02:06
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Líbiai állampolgárnak vallották magukat azok az illegális migránsok, akik Kelebiánál jogellenesen akartak az országba bejutni.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2020. július 10-én 1 óra 45 perckor Kelebia Határrendészeti Kirendeltség Vasúti Határátkelőhelyen két külföldit tartóztattak fel, akik líbiai állampolgárnak vallották magukat.

A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a migránsokat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: rendőrkézen a színesfémtolvajok

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság befejezte a vizsgálatot abban az ügyében, amelyben az eljárás adatai szerint három férfi több mint kettőezer-ötszáz kilogramm rézkábelt tulajdonított el.

 

Fának ütközött a menekülő sofőr

Egy sofőr Kecskemét belterületén jelentősen túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, és nem állt meg a rendőri jelzés ellenére sem. Menekülés közben több szabályszegést is elkövetett, végül balesetet szenvedett. A járműben tartózkodó három személy ezután is menekülni akart, végül az egyenruhások elfogták őket.