Húsz határsértő és egy embercsempész Nagylakon

2019. 10. 25., p - 22:16
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy kisteherautó ellenőrzése során húsz illegális migránst találtak a magyar és a román rendőrök Nagylakon. Az ügyben a román hatóságok járnak el.

A román honosságú járművet 2019. október 25-én 21 óra 15 perckor közösen ellenőrizték a magyar és a román rendőrök a Nagylak Közúti Határátkelőhelyen. Az ellenőrzés megállapította, hogy a raktérben szállított nagyméretű faládákban, húsz személy bújt meg. A tizenhét férfiből és három nőből álló csoport tagjai közt iraki, iráni, afgán és szomáliai állampolgárok voltak. Az illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
A román állampolgárságú sofőrrel szemben embercsempészés, míg utasaival szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség jár el.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy éjszaka két életmentés

A kunszentmártoni rendőröket alig két óra eltéréssel előbb egy 28 éves, majd egy 82 éves férfi keresésére riasztották. Mindkét férfit épségben megtalálták.

 

Bódultan vezetett

A kisújszállási rendőr egy 28 éves sofőr ellenőrzésekor kábítószergyanús anyagot is talált az autóban. A férfit előállították.

 

Migránsok az M1-es autópályán

A rendőrök az M1-es autópályán, Tata térségében elfogtak egy 30 éves belga férfit, aki 22 migránst akart külföldre juttatni.