Huszonhat illegális migránst akart a román embercsempész Ausztriába juttatni

2021. 09. 12., v - 17:31
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztálya jelzése alapján az M1-es autópályán, Nagyszentjános térségében állítottak meg az egyenruhások egy gépjárművet, amelyben bezsúfolódva utaztak a migránsok.

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. szeptember 12-én 16 óra 55 perckor egy lengyel honosságú kistehergépkocsit ellenőriztek az autópályán. A járőrök megállapították, hogy a járművet egy román férfi vezette, és a kocsiban huszonhat – magukat bangladesi, indiai, pakisztáni, illetve afgán állampolgárnak valló – külföldi személy utazott, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

2

A jármű vezetőjét a rendőrök elfogták, majd őt – a migránsokkal együtt – a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítják.

3

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében az egyenruhások visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A sofőrrel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lopás, rablás, végül őrizet

A kiskunhalasi nyomozók egy napon belül elfogták a fiatalt, aki a gyanú szerint legalább négy bűncselekménnyel gyanúsítható.

 

Elcsúsztak a nyakolajon

A VI. kerületi nyomozók gyanúja szerint a biztonsági őr segítségével loptak 1,6 millió forint értékű szeszes italt egy áruházból.