Illegális migráns csoportok Csongrád-Csanád megyében

2021. 10. 16., szo - 07:00
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három csoportban összesen 95 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták őket.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei a honvédekkel együttműködve 2021. október 15-én 20 óra 35 perckor és 23 óra 10 perckor Ruzsa és Szeged külterületein két csoportban 75 határsértőt tartóztattak fel. Ellenőrzésük során a csoport tagjai afgán, egyiptomi, bangladesi, jemeni, líbiai, iraki és szír állampolgároknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a Mórahalmi Rendőrőrs járőrei, az ásotthalmi mezőőrökkel együttműködve 2021. október 16-án 1 óra 25 perckor 20 határsértőt tartóztattak fel. Ellenőrzésük során a csoport tagjai közül szír állampolgároknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Az utasok biztonságáért

A BRFK és a BKK együttműködésének keretében ezúttal az 1-es villamosvonalat ellenőrizték.

 

Bolgár embercsempész rendőrkézen

A Tolna megyei rendőrök az M6-os autópálya Paksi pihenőjében fogták el a férfit, aki egy napelemkollektornak is nekihajtott, miközben menekült a rendőrök elöl.