Illegális migránsok a csengersimai közúti határátkelőhelyen

2020. 07. 02., cs - 09:59
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Alapos volt a román és a magyar rendőrök közös ellenőrzése, elfogták őket.

A csengersimai közúti határátkelőhelyen jelentkezett belépésre 2020. július 2-án 7 órakor egy román hatósági jelzésű tehergépjármű. A határellenőrzést közösen végző román és magyar rendőrök a gépkocsit átvizsgálták, és annak ponyvával fedett rakterében 23 illegális migránst találtak. A külföldiek, akik palesztin és szír állampolgárnak vallották magukat, a beutazáshoz szükséges úti-okmányokkal nem rendelkeztek, illegálisan próbáltak meg belépni Magyarország területére. Az illegális migránsokkal és a román állampolgárságú járművezetővel szemben a további eljárást a román hatóság folytatja.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamionban bújtak meg a határsértők

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Egy határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

A járda nem a kerékpárosoké!

A múlt héten végrehajtott ellenőrzés tapasztalatai azt mutatják, hogy Kaposváron a kerékpárral közlekedők közül sokan nincsenek tisztában a rájuk vonatkozó alapvető közlekedési szabályokkal, illetőleg azokat szándékosan hágják át.

 

Gyászhír

Életének 73. évében elhunyt Kopasz Árpád nyugállományú rendőr dandártábornok.

 

Kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítható férfiak őrizetben

A békéscsabai rendőrök Békésen elfogtak két férfit, miután egyikük egy szatyorban közel fél kilogramm kábítószer gyanúját keltő növényi törmeléket adott át a másiknak. Órákkal később a békési rendőrök egy harmadik férfit is előállítottak, aki a gyanú szerint vásárolt a párostól, majd az anyagot továbbértékesítette.

 

Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 33 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök 26 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 7 fő bejutását pedig megakadályozták.