Illegális migránsok az M6-os autópályán

2020. 09. 20., v - 10:55
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy bolgár honosságú gépjárművet ellenőriztek a rendőrök az M6-os autópályán, Iváncsa térségében.

A Bács-Kiskun Megyei Tevékenység-irányítási Központ információja alapján a Fejér megyei rendőrök 2020. szeptember 20-án 10 óra körül, az M6-os autópálya 44-es kilométerszelvényben, a Budapest irányába vezető oldalon, Iváncsa térségében ellenőriztek egy bolgár honosságú személygépkocsit. A járműben a 49 éves bolgár illetőségű sofőrön kívül további hat férfi tartózkodott, akik magukat szírnek vallották.

A személygépjármű utasait - akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni - a rendőrök a gépjármű vezetőjével együtt elfogták és a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították. 

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rongálás miatt keressük

A felvételen látható férfi betörte egy debreceni kirakat üvegét. A rendőrök kérik, hogy aki felismeri jelentkezzen.

 

Lezárt ügyek: Bódultan vezette ismerőse kocsiját

A Miskolci Rendőrkapitányság befejezte a büntetőeljárást egy olyan sofőrrel szemben, aki bódultan vezette ismerőse autóját. A kocsi tulajdonosával szemben szintén rendőrségi eljárás indult.

 

Három határsértő egy moldáv kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.