Illegális migránsok az M6-os autópályán - egy román állampolgárral szemben embercsempészés bűntett gyanúja miatt indult eljárás

2020. 10. 15., cs - 23:18
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy román honosságú gépjárművet ellenőriztek a rendőrök az M6-os autópályán, Besnyő térségében. A jármű vezetőjét, valamint a 11 külföldi utast előállították a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály információja alapján a rendőrök 2020. október 15-én 22 óra 40 perckor, az M6-os autópálya Budapest irányába vezető oldalán, a 40-es kilométerszelvényben, Besnyő térségében ellenőriztek egy román honosságú személygépkocsit. A járműben a 39 éves román illetőségű sofőrön kívül további 11 férfi tartózkodott, akik magukat szír, valamint pakisztáni állampolgárnak vallották.

A személygépjármű utasait - akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni - a rendőrök a gépjármű vezetőjével együtt elfogták és előállították a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elbuszozott – felismeri?

Elkötött egy távolsági buszt a gyanú szerint a felvételen látható férfi. Segítsen azonosítani!