Illegális migránsok Bács-Kiskun megyében

2021. 08. 17., k - 06:06
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Jogellenesen jutott be az országba 74 határsértő Bács-Kiskun megyében. A csoportokat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz a megye rendőrei.

A Hercegszántó Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2021. augusztus 16-án 21 óra 40 perckor 24 határsértőt tartóztattak fel Nagybaracska közigazgatási területén. Nem sokkal később, 23 óra 10 perckor a Bácsbokod Határrendészeti Kirendeltség munkatársai tartóztattak fel egy újabb 24 fős migránscsoportot Katymár közigazgatási területén. A Bács-Kiskun megyei rendőrök 2021. augusztus 17-én 0 óra 40 perckor 17 illegális migránst tartóztattak fel Balotaszállás közigazgatási területén, majd 2 óra 25 perckor 10 határsértővel szemben intézkedtek Katymár közigazgatási területén a rendőrök.

Ellenőrzésük során a csoportok tagjai szír, afgán és bangladesi állampolgároknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.  A határsértőkkel szemben az egyenruhások a hatályos magyar jogszabályok szerint jártak el.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a rendőrök

Érvényes vezetői engedély és a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül közlekedett a gépjárművel a 19 éves nógrádmegyeri férfi.

 

Szemmel ténylegesen meglátták

Hiába próbált elsunnyogni a szigetszentmiklósi rendőrök elől, elfogták azt az 57 éves férfit, aki az eltiltás hatálya alatt vezetett járművet.

 

Lopás, rablás, végül őrizet

A kiskunhalasi nyomozók egy napon belül elfogták a fiatalt, aki a gyanú szerint legalább négy bűncselekménnyel gyanúsítható.