Illegális migránsok Bács-Kiskun megyénél

2018. 10. 31., sze - 08:05
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon hajnalban összesen 12 migráns próbált meg jogellenesen bejutni Magyarország területére.

 

Tompa Közúti Határátkelőhelyen a rendőrök 2018. október 31-én 5 órakor egy Szerbia irányából belépő kamion átvizsgálása során a jármű rakterében hat külföldi férfit találtak, akik afgán állampolgárnak vallották magukat. A migránsok a rakomány között elbújva próbáltak meg jogellenesen Magyarország területére bejutni.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások egy órával később, 6 óra 5 perckor Dávod közigazgatási területén újabb hat külföldit tartóztattak fel, akik mindegyike iráni állampolgárnak vallotta magát.

A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a külföldieket visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nyolc szír határsértő Mórahalomnál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba nyolc migráns Mórahalom közelében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Öt szír határsértő Kiszombornál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Kiszombor közelében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.