Illegális migránsok Csongrád-Csanád megyében

2021. 09. 12., v - 06:37
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök feltartóztatták őket.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterület Támogató Osztályának járőrei 2021. szeptember 11-én 20 óra 03 perckor Ruzsa külterületén igazoltatás alá akartak vonni egy lengyel honosságú Volkswagen Transporter típusú kisbusz vezetőjét. A jármű megállását követően abból a vezetője kiugrott, és a helyszínről elmenekült. Az egyenruhások a jármű utasterében 18 határsértőt találtak. A migránsok szíriai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Az elkövető felkutatása folyamatban van.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett gyanúja miatt indított eljárás. 

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Díjkitűzés visszavonása

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője visszavonja a 16010/520/2013. bü. számú ügyben tett díjkitűzését.

 

Fűteni már nem fog

A hódmezővásárhelyi rendőrök elfogtak egy 56 éves férfit, aki betört egy felújítás alatt álló házba, ahonnan elvitte a beépítésre váró gázkazánt.