Illegális migránsok Csongrád megyében

2019. 11. 05., k - 08:02
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenhárom migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

A rendőrök 2019. november 4-én 17 óra 20 perckor egy észak-macedón honosságú kamion rakterében három határsértőt találtak megbújva a Röszke Autópálya-határátkelőhely belépő tehergépjármű-termináljában. Pár óra múlva Röszke külterületén kettő, míg Tiszasziget közelében további három határsértőt tartóztattak fel a járőrök. Az egyenruhások ezt követően a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen egy bolgár honosságú tehergépjárműben három, majd egy észak-macedón kamionban újabb két migránst találtak megbújva.

Ellenőrzésük során a férfiak közül egy marokkói, egy török, kettő palesztin, míg kilenc afgán állampolgárnak vallotta magát. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam