Illegális migránsok Csongrád megyében

2019. 12. 03., k - 21:21
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba húsz határsértő Csongrád megyében. A rendőrök tizennyolcat feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísértek, további két főt pedig elfogtak, ellenük idegenrendészeti eljárás indult.

A rendőrök 2019. december 3-án 5 óra és 16 óra 15 perc között hat esetben, tizennyolc határsértőt tartóztattak fel Röszke és Szeged közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a férfiak közül négyen afgán, a többiek szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
A járőrök 2019. december 3-án 19 óra 40 perckor két határsértőt fogtak el az M43-as autópályán a Krak-éri pihenő közelében. A férfiak indiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
A rendőrök a migránsokat a Nagylak Határrendészeti Kirendeltségre előállították, velük szemben idegenrendészeti eljárás indult.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Vonaton bújtak meg

Nyolc férfit találtak az egyik vagonban Bács-Kiskun megyében az egyenruhások .