Illegális migránsokat csempészett, a rendőrök elfogták

2021. 12. 03., p - 07:30
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök elfogtak egy török embercsempészt, aki 22 migránsnak nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

A Készenléti Rendőrség járőrei 2021. december 3-án 6 órakor az 55-ös számú főúton, Ásotthalom külterületén ellenőriztek egy lengyel honosságú Mercedes Vito típusú kisbuszt és annak török sofőrjét. A gépjármű átvizsgálása során az egyenruhások az utastárben 22 férfit találtak, akik afgán, török és indiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a török sofőrt előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult ellene eljárás. 
A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően járnak el.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen a dunaújvárosi kettős

A rendőrök 24 órán beül elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki azt a két férfit, akik a gyanú szerint egy dunaújvárosi társasház pincéjéből több értékes tárgyat loptak el.

 

Szélben jött a segítségét

Egy 81 éves nő a nagy szélben elesett Oroszlányon. Az arra haladó járőrök észlelték a földön fekvő nőt, akit orvoshoz, majd otthonába vittek. Az idős asszony lánya egy levelet írt, amiben megköszönte a rendőrség munkáját.

 

Mire jó a korcsolya?

A sporteszközzel négy tárolóhelyiséget tört fel egy férfi; a kőbányai rendőrök másnap elfogták.