Illegális migránsokat tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében

2022. 01. 15., szo - 06:41
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök az éjszaka során 113 illegális migránst tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében, akik jogellenesen próbáltak meg bejutni az országba.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség, a Kiszombor Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei a honvédekkel és az osztrák rendőrökkel, illetve a mórahalmi és az üllési polgárőrökkel együttműködve 2022. január 14-én 22 óra és január 15-én 6 óra között nagyobb csoportokban 113 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Ásotthalom és Röszke külterületén. Ellenőrzésük során a csoportok tagjai indiai, afgán, tunéziai és szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Halálos baleset Tatabányán

Két személygépkocsi ütközött össze Tatabánya lakott területén kívül. Az egyik autó sofőrje a helyszínen életét vesztette.

 

Vitte a fát, meg a motort is

A rudabányai rendőrök lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki azt a férfit, aki rönkfát próbált lopni, és egy segédmotor-kerékpárt pedig el is tulajdonított. A motort a rendőrök megtalálták, majd visszaadták a tulajdonosának.