Illegális migránsokkal az autójában akart Ausztriába jutni

2020. 01. 15., sze - 08:31
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök elfogták a 37 éves ukrán férfit, ellene embercsempészés bűntette miatt indítottak eljárást.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály információi alapján akartak ellenőrizni a mosonmagyaróvári járőrök az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Lébény térségében egy BMW típusú gépkocsit 2020. január 14-én 22 óra 27 perckor. Az autó vezetője a rendőri megállító jelzések ellenére továbbhajtott, majd a hegyeshalmi határátlépési pont előtt letért az autópályáról. Ezután Hegyeshalmon keresztül közlekedve, az M15-ös autóúton visszafordult az autópálya Budapest felé vezető irányába, majd a rendőri jelzéseket továbbra is figyelmen kívül hagyva, nagy sebességgel megpróbált elhajtani. A járőrök követték a gépkocsit, ami Győr előtt, az M85-ös autóút felé menekült, azonban az itt létesített rendőrségi ellenőrző-áteresztő pontnál sikerült megállítani a járművet. A megállást követően a sofőr és a mellette utazó férfi kiugrott a gépjárműből, majd futva akart elmenekülni az intézkedés elől, azonban rövid időn belül mindkettőjüket elfogták. A 37 éves ukrán járművezető, valamint a kocsiban tartózkodó hat szír férfi igazoltatásakor kiderült, hogy egyikük sem tudja igazolnia a magyarországi jogszerű tartózkodását, ezért mindegyiküket előállították a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a 37 éves ukrán járművezetővel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. Az eljárás során az is kiderült, hogy az ukrán férfi ellen Csehország beutazási és tartózkodási tilalmat rendelt el.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Halálos baleset az M7-es autópályán

Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset miatt időszakosan forgalomkorlátozásra kell számítani az M7-es autópályán, Székesfehérvár külterületén.