Kamionban megbújva próbáltak Ausztriába átjutni, a sofőr segített nekik

2020. 10. 07., sze - 08:58
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A gépkocsi vezetőjével szemben embercsempészés a gyanú.

A rendőrök – négy megyére kiterjedő akció keretében – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály munkatársainak információi alapján, 2020. október 7-én 5 óra 20 perckor állítottak meg egy román honosságú nyerges vontatót az M1-es autópálya 64-es kilométerszelvényében, Tata térségében. A járművet egy török állampolgár vezette, a kamion félpótkocsijának rakterében megbújva 45 illegális migráns – 42 férfi és 3 nő – tartózkodott, akik szír állampolgárnak vallották magukat, de személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

1

Az egyenruhások a 29 éves török sofőrt elfogták és a migránsokkal együtt előállítják a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra.

2

A rendőrök az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A járművezetővel szemben embercsempészés bűntette miatt eljárás indul.

4

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam