Kamionban találtak migránsokat a rendőrök

2020. 05. 28., cs - 17:34
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Tompánál öt illegális migráns került elő egy tehergépjármű rakteréből.

Tompa Közúti Határátkelőhelyen 2020. május 28-án 15 óra 55 perckor a rendőrök – a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak jelzése alapján – egy Szerbia irányából belépő kamion átvizsgálása során a jármű rakterében öt külföldi férfit találtak, akik bangladesi állampolgárnak vallották magukat. A férfiak jogellenesen próbáltak meg bejutni Magyarország területére.

A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Száguldott

Nem az időjárási és útviszonyoknak megfelelően választotta meg járműve sebességét az a fiatalember, aki egy úttestre kidőlt fának ütközött autójával a 37-es számú főúton.

 

Lezárt ügy: zebrán ütötte el

A Debreceni Rendőrkapitányság közúti baleset gondatlan okozása vétség miatt folytatott büntetőeljárást egy hajdúszoboszlói férfival szemben.

 

Határsértők Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.