Két embercsempész és 31 illegális migráns

2021. 09. 06., h - 06:08
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Kunfehértónál és Soltvadkertnél fogták el a rendőrök az embercsempészeket.

A kiskunhalasi rendőrök egy gépjárművet ellenőriztek Kunfehértó közigazgatási területén 2021. szeptember 5-én 23 óra 24 perckor.

A gépkocsit egy ukrán férfi vezette, rajta kívül a járműben 15 - magukat szír állampolgárnak valló - személy tartózkodott.

Egy órával később Soltvadkerten a Kiskőrösi Rendőrkapitányság munkatársai egy kisteherautót ellenőriztek, amit egy szerb férfi vezetett. A raktérben 16 - magukat afgán állampolgárnak valló - személy bújt meg.

A csoportok tagjai sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A két sofőrt előállították a rendőrök és őrizetbe veszik. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indít eljárást velük szemben. A nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a rendőrök

Érvényes vezetői engedély és a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül közlekedett a gépjárművel a 19 éves nógrádmegyeri férfi.

 

Szemmel ténylegesen meglátták

Hiába próbált elsunnyogni a szigetszentmiklósi rendőrök elől, elfogták azt az 57 éves férfit, aki az eltiltás hatálya alatt vezetett járművet.

 

Lopás, rablás, végül őrizet

A kiskunhalasi nyomozók egy napon belül elfogták a fiatalt, aki a gyanú szerint legalább négy bűncselekménnyel gyanúsítható.

 

Elcsúsztak a nyakolajon

A VI. kerületi nyomozók gyanúja szerint a biztonsági őr segítségével loptak 1,6 millió forint értékű szeszes italt egy áruházból.