Két embercsempészt fogtak el a rendőrök az M1-esen, Bábolna térségében

2020. 09. 16., sze - 04:50
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A két járműben összesen 13, magát szír állampolgárnak valló illegális migráns utazott.

Négymegyés akció keretében a rendőrök az M1-es autópálya 93. kilométerszelvényben 2020. szeptember 16-án 3 óra 51 perckor - a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának információi alapján - ellenőriztek egy román, és egy osztrák honosságú gépkocsit. A két autóban összesen 13, magukat szír állampolgárnak valló migráns utazott, akik jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták. A rendőrök a külföldi utasokat, valamint a két román állampolgárságú sofőrt elfogták, előállításuk a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra jelenleg folyamatban van.

Az egyenruhások a migránsokat - meghallgatásukat követően - a hatályos magyar hatályos jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A járművezetőkkel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indul eljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A rendőrök megelőzték a sértettet

Még be sem jelentette kocsija eltűnését a tulajdonos, amikor az őt felkereső egyenruhások közölték: megvan a jármű. Kiderült, helyi fiatalok szórakozásból eltolták, majd szétverték.

 

Határsértők Csongrád-Csanád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.