Körözött VW és hamis okmányok Röszkén

2020. 06. 28., v - 10:24
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

A magyar rendőrök a német hatóságok által körözött gépkocsit foglaltak le a Csongrád-Csanád megyei határátkelőhelyen. A sofőr hamis okmányokkal akarta igazolni magát, ezért közokirat-hamisítás miatt is felelnie kell.

Egy külföldi férfi jelentkezett kilépésre 2020. június 27-én 16 óra 30 perckor egy német honosságú Volkswagen T-Roc típusú személyautó vezetőjeként a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen. Az ellenőrzés során kiderült, hogy az általa átadott horvát személyi igazolvány, valamint vezetői engedély hamis. Az egyenruhások az adattári ellenőrzés során megállapították továbbá, hogy a jármű szerepel a körözési rendszerben, azt a német hatóságok keresik.

A gépkocsi vezetőjét előállították a Szegedi Rendőrkapitányságra, ahol közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellene büntetőeljárás.

A magyar rendőrök a 10 millió forint értékű gépkocsit lefoglalták.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Mindenét elvették

A rendőrök őrizetbe vették, majd kezdeményezték a letartóztatását annak a három siklósi lakosnak, akik egy 80 éves nőt akaratában, mozgásában korlátoztak, és felélték a vagyonát.