Körözött VW és hamis okmányok Röszkén

2020. 06. 28., v - 10:24
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A magyar rendőrök a német hatóságok által körözött gépkocsit foglaltak le a Csongrád-Csanád megyei határátkelőhelyen. A sofőr hamis okmányokkal akarta igazolni magát, ezért közokirat-hamisítás miatt is felelnie kell.

Egy külföldi férfi jelentkezett kilépésre 2020. június 27-én 16 óra 30 perckor egy német honosságú Volkswagen T-Roc típusú személyautó vezetőjeként a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen. Az ellenőrzés során kiderült, hogy az általa átadott horvát személyi igazolvány, valamint vezetői engedély hamis. Az egyenruhások az adattári ellenőrzés során megállapították továbbá, hogy a jármű szerepel a körözési rendszerben, azt a német hatóságok keresik.

A gépkocsi vezetőjét előállították a Szegedi Rendőrkapitányságra, ahol közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellene büntetőeljárás.

A magyar rendőrök a 10 millió forint értékű gépkocsit lefoglalták.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrreceptek a piaci lopások megelőzésére

Elloptak egy pénztárcát a miskolci Búza téri piacon. Tény, hogy a bevásárlótáska vagy a pult tetején hagyott pénztárcákat lopják el a legkönnyebben. A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy a piacokon előforduló lopások néhány pénztárcabarát recepttel megakadályozhatók.

 

Mezőgazdasági járművek a forgalomban

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét a mezőgazdasági gépek közlekedésével kapcsolatos fokozott baleseti kockázatokra.

 

Határsértők egy észak-macedón kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Két határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.