Körözött VW és hamis okmányok Röszkén

2020. 06. 28., v - 10:24
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

A magyar rendőrök a német hatóságok által körözött gépkocsit foglaltak le a Csongrád-Csanád megyei határátkelőhelyen. A sofőr hamis okmányokkal akarta igazolni magát, ezért közokirat-hamisítás miatt is felelnie kell.

Egy külföldi férfi jelentkezett kilépésre 2020. június 27-én 16 óra 30 perckor egy német honosságú Volkswagen T-Roc típusú személyautó vezetőjeként a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen. Az ellenőrzés során kiderült, hogy az általa átadott horvát személyi igazolvány, valamint vezetői engedély hamis. Az egyenruhások az adattári ellenőrzés során megállapították továbbá, hogy a jármű szerepel a körözési rendszerben, azt a német hatóságok keresik.

A gépkocsi vezetőjét előállították a Szegedi Rendőrkapitányságra, ahol közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellene büntetőeljárás.

A magyar rendőrök a 10 millió forint értékű gépkocsit lefoglalták.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hat határsértőt tartóztattak fel

A csoport jogellenesen jutott be Magyarország területére. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Egyedül próbálkozott

A határsértő jogellenesen jutott be Magyarország területére. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Négy határsértő Mórahalomnál

A csoport jogellenesen jutott be Magyarország területére. Az egyenruhások feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Fűrész 6

A Sárospataki Rendőrkapitányság járőrei elfogták a láncfűrészlopás feltételezett elkövetőit.