Koszovói embercsempész őrizetben

2019. 08. 03., szo - 10:31
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két koszovói állampolgár Röszkénél. Az illegális migránsokat egy szintén koszovói férfi segítette, akit a Csongrád megyei nyomozók embercsempészés miatt őrizetbe vettek.

A Csongrád megyei rendőrök a Készenléti Rendőrség járőreivel közösen 2019. augusztus 2-án 15 óra 30 perc körül tartóztatták fel a két határsértőt és segítőjüket a Röszke Autópálya-határátkelőhely területén. Ellenőrzésük során az illegális migránsok koszovói állampolgárnak vallották magukat, azonban magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
Az adatgyűjtés során megállapították, hogy őket a szintén koszovói férfi segítette az államhatár jogellenes átlépésében. Őt a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói embercsempészés bűntett elkövetésének magalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették, majd az illetékes ügyészségen előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Magánlaksértés és testi sértés

A nyomozók őrizetbe vették azt a három helybélit, akik a gyanú szerint berúgták az egyik kiskunhalasi ingatlan kapuját, majd az udvaron bántalmazták az ott lakó férfit.

 

Megütötte a strand biztonsági őrét

Garázdaság és könnyű testi sértés miatt indult büntetőeljárás egy 38 éves lepsényi lakos ellen, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

 

Közelebb érve már hallotta a sírást is

Egy két éves kisfiú felügyelet nélkül hagyta el szirmabesenyői otthonát. A rendőrök gyorsan cselekedtek, mert a helyszín közelében található a Kocka-tó.

 

Késsel rabolt

A ráckevei rendőrök egy órán belül azonosították és elfogták a 12 éves fiút.