Koszovói embercsempész őrizetben

2019. 08. 03., szo - 10:31
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két koszovói állampolgár Röszkénél. Az illegális migránsokat egy szintén koszovói férfi segítette, akit a Csongrád megyei nyomozók embercsempészés miatt őrizetbe vettek.

A Csongrád megyei rendőrök a Készenléti Rendőrség járőreivel közösen 2019. augusztus 2-án 15 óra 30 perc körül tartóztatták fel a két határsértőt és segítőjüket a Röszke Autópálya-határátkelőhely területén. Ellenőrzésük során az illegális migránsok koszovói állampolgárnak vallották magukat, azonban magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
Az adatgyűjtés során megállapították, hogy őket a szintén koszovói férfi segítette az államhatár jogellenes átlépésében. Őt a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói embercsempészés bűntett elkövetésének magalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették, majd az illetékes ügyészségen előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Észak-macedón kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Lezárt akta: Karóval ütötte le szomszédját

A Szekszárdi Rendőrkapitányságon befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy decsi nővel szemben folytattak súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

 

Hat határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat migráns Csongrád-Csanád megyében. Az egyenruhások feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.