Letartóztatásban az embercsempész

2020. 05. 31., v - 18:13
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A bíróság elrendelte a letartóztatását annak a szerb embercsempésznek, akit a rendőrök az M1-es autópályán Komárom-Esztergom megyében fogtak el.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Komárom Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság információi alapján 2020. május 29-én 9 óra 24 perckor az M1-es autópályán ellenőriztek egy szerb honosságú személygépkocsit. A járműben a szerb sofőrön kívül még hat fő utazott, akik szír állampolgárnak vallották magukat. Meghallgatásukat követően a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A sofőrt pedig embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A 29 éves férfit a rendőrség őrizetbe vette, és kezdeményezésére az ügyészség indítványt tett a letartóztatására, amit az illetékes bíróság 2020. május 31-én elrendelt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Földkábelt loptak

Két szlovák férfi a munkahelyéről lopott vörösréz kábeleket, amit később értékesíteni akartak. A komáromi rendőrök elfogták és kihallgatták a tetteseket.

 

Négy évtized egy munkahelyen

Negyven év munkaviszony után nyugállományba vonult a Csongrád Megyei Rendőr- főkapitányság állományából Csenkeiné Örkényi Eleonóra. A pénzügyi szakember egész életében egy területen dolgozott.