Letartóztatták az embercsempész féfit, bűntársa pedig bűnügyi felügyelet alatt áll

2021. 01. 14., cs - 16:20
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A megalapozott gyanú szerint hat illegális migránst szállítottak a 44-es számú úton, Kunszentmárton külterületén.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk a KR NNI Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály jelzése alapján, a Kunszentmártoni Rendőrkapitányság járőrei a 44-es számú úton, a csépai elágazásnál ellenőriztek 2021. január 11-én 19 óra 50 perckor egy tehergépkocsit vezető budapesti férfit és az autóban utazó társát, egy budapesti nőt. A gépkocsi csomagterében 6 személy utazott, akik szír állampolgárnak mondták magukat. Az intézkedés során azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök a gépkocsivezetőt és társát előállították, gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vételükről határoztak, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Az embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárásban 2021. január 14-én a 28 éves férfi letartóztatását, míg a 25 éves nő elektronikus bűnügyi felügyeletét rendelte el a bíróság.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A piros hiába tilos?!

A miskolci rendőröknek három órán belül nyolc olyan esetben kellett intézkedniük, amikor a járművezetők a jelzőlámpa tilos jelzése ellenére is továbbhaladtak.

 

Négy őzike is elhullott a balesetekben

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai az elmúlt 24 órában négy esetben intézkedtek az illetékességi területükön történt vadelütések kapcsán.

 

Baleset szemtanúit keressük

A kiskunfélegyházi rendőrök a lakosság segítségét kérik a baleset körülményeinek tisztázása érdekében.

 

Bódult lehetett a sofőr

A szekszárdi járőrök az úton bizonytalanul haladó autós ellenőrzéskor kábítószergyanús anyagot is találtak. A 20 éves velencei férfit előállították.