Lopott quad a határon

2019. 06. 14., p - 12:01
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Németországból ellopott quadot találtak meg a határrendészek a battonyai közúti határátkelőhelyen, egy kisteherautó rakterében. A tulajdonos nem tudta, hogy a járművet ellopták, így a körözési rendszerben nem szerepelt.

A battonyai közúti határátkelőhelyen, 2019. június 13-án 16 óra 30 perc körül egy kisteherautóval kilépésre jelentkezett két román állampolgár. A jármű rakterében egy quad volt, amelyen nem volt hatósági jelzés. A férfiak azt állították, hogy Hollandiában vásárolták, de ezt semmivel nem tudták igazolni. Az útlevélkezelő az alvázszám alapján azonosította a járművet, de a körözési rendszerben nem szerepelt. Felvette a kapcsolatot a német hatóság képviselőivel, akik Németországban felkeresték a tulajdonost. A tulajdonos azt hitte, hogy a quad a tanyáján van, nem tudta, hogy ellopták, így bejelentést sem tett. A magyar határrendészek jelzése után a német hatóság elrendelte a körözést és ennek alapján a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság lefoglalta a járművet. A quad a magyar rendőrök és német kollégáik együttműködésének, gyors intézkedésének köszönhetően visszakerül a tulajdonoshoz. A férfiak ellen büntetőeljárás indult.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két külföldi férfi Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták őket.

 

A járőrök mentettek életet

Időben érkezett a rendőri segítség ahhoz az tiszadorogmai férfihez, aki végzetes lépésre szánta el magát a családi házuk udvarán.

 

Határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Egy határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.