Magyar embercsempészt fogtak el Csongrád-Csanád megyében

2022. 01. 01., szo - 20:39
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

A Kiszombor Határrendészeti Kirendeltség járőrei elfogtak egy magyar állampolgárt, aki illegális migránsokat próbált az ország belseje felé szállítani.

A magyar honosságú taxit a járőrök 2022. január 1-én 19 óra 45 perckor állították meg Szeged-Szőregen. Az egyenruhások a gépjárműben a magyar állampolgárságú sofőr mellett négy határsértőt találtak, akik magukat szír állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a 48 éves magyar sofőrt előállították, ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen a dunaújvárosi kettős

A rendőrök 24 órán beül elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki azt a két férfit, akik a gyanú szerint egy dunaújvárosi társasház pincéjéből több értékes tárgyat loptak el.

 

Szélben jött a segítségét

Egy 81 éves nő a nagy szélben elesett Oroszlányon. Az arra haladó járőrök észlelték a földön fekvő nőt, akit orvoshoz, majd otthonába vittek. Az idős asszony lánya egy levelet írt, amiben megköszönte a rendőrség munkáját.