Magyar taxisból lett embercsempész

2021. 11. 30., k - 06:15
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A Tolna megyei rendőrök az M9-es autóúton ellenőriztek egy magyar rendszámú taxit, mellyel 3 illegális migránst szállított egy magyar férfi.

Az egyenruhások 2021. november 29-én 23 óra 50 perckor ellenőriztek egy magyar rendszámú személyautót az M9-es autóúton Bogyiszló térségében. A taxiként üzemelő kocsiban három illegális migráns utazott, akik közül egy szírnek, ketten jemeninek vallották magukat. Az autót egy 49 éves magyar férfi vezette. A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.

Az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a sofőrrel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítanak. Elszámoltatása jelenleg is folyamatban van. 

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megoldották a problémát

Egy gádorosi férfi autója defektet kapott, de nem volt szerszáma, hogy lecserélje. A nagykátai rendőrök segítettek.

 

Vádemelési javaslat a bűnszervezet vezetője ellen

Az Egyesült Királyságban élő irányító személy és a magyarországi csoport tagjai az „unokázós-csalás” módszerével 2020. április 3-16. között összesen hat nyugdíjast tévesztettek meg. A szekszárdi rendőrök befejezték a nyomozást.