Más útlevelével próbálkoztak

2019. 06. 25., k - 13:55
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Embercsempészés miatt indult eljárás egy szerb-magyar kettős állampolgár ellen, aki két koszovói férfit próbált meg Magyarországra beutaztatni Röszkénél.

A szerb honosságú Volkswagen Golffal érkező sofőr és két utasa 2019. június 25-én néhány perccel 1 óra előtt jelentkezett belépésre a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen. A rendőrök az ellenőrzés során megállapították, hogy az utasok által átadott szerb útlevelek nem részükre lettek kiállítva. Meghallgatásuk során koszovói állampolgárnak vallották magukat, azonban magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A járművet vezető férfival szemben embercsempészés bűntett és közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon. A nyomozók a sofőrt őrizetbe vették és az ügyészségen előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

A rendőrök az illegális migránsokat visszairányították.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Afgán határsértők két szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.