Más útlevelével próbálkoztak

2019. 06. 25., k - 13:55
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Embercsempészés miatt indult eljárás egy szerb-magyar kettős állampolgár ellen, aki két koszovói férfit próbált meg Magyarországra beutaztatni Röszkénél.

A szerb honosságú Volkswagen Golffal érkező sofőr és két utasa 2019. június 25-én néhány perccel 1 óra előtt jelentkezett belépésre a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen. A rendőrök az ellenőrzés során megállapították, hogy az utasok által átadott szerb útlevelek nem részükre lettek kiállítva. Meghallgatásuk során koszovói állampolgárnak vallották magukat, azonban magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A járművet vezető férfival szemben embercsempészés bűntett és közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon. A nyomozók a sofőrt őrizetbe vették és az ügyészségen előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

A rendőrök az illegális migránsokat visszairányították.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pályaorientációs nap Dabason

A Dabasi Rendőrkapitányság munkatársai 2019. október 16-án a dabasi Gyóni Géza Általános Iskola és a Szent János Katolikus Általános Iskola tanulói részére tartottak pályaorientációs napot.

 

Közös életet ígért, milliókat kért

Megismerkedésükkor munkát kínált egy szarvasi nő egy kecskeméti férfinak, majd azt mondta neki, hogy össze akar költözni vele, csak fel kell újítani azt a házat, amiben lakni fognak. Így vette rá arra, hogy közel 3 millió forintot adjon neki.

 

Keressük Demeter Zoltánt

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 31 éves, sátoraljaújhelyi férfi eltűnése ügyében.

 

Ittasság a gyanú

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 28 ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év 41. hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Nyomokból olvastak

Szeptember 26-án valószínűleg a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Szervek bűnügyi technikai osztály kutyavezetői alosztályának dunakeszi objektuma volt a legkevésbé áhított hely a törvény elől bujkálni szándékozók számára.

 

Drogériából loptak, keressük őket

A székesfehérvári rendőrök bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt keresik a fényképfelvételeken látható ismeretlen elkövetőket.