Migránsokat szállító embercsempészt fogtak el a Vas megyei rendőrök

2020. 11. 26., cs - 15:38
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A férfiak a jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni.

A rendőrök 2020. november 26-án, 14 óra 45 perckor Szombathely külterületén, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya Székesfehérvári Osztályának információi alapján ellenőriztek egy osztrák rendszámú személygépkocsit, amelyet egy német állampolgárságú férfi vezetett. A gépkocsiban négy férfi utazott, akik jogszerű magyarországi tartózkodásukat hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a Szombathelyi Rendőrkapitányságra előállították őket. Elszámoltatásukat követően, a hatályos jogszabályoknak megfelelően a rendőrök visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A sofőrt a rendőrök előállították, elszámoltatják, majd vele szemben a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást indít. 

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Önként jelentkezett

A rendőrkapitányságra önként ment be az a férfi, aki péntek este egy közlekedési baleset részese volt Debrecenben. A gyanú szerint a jármű vezetője megállás nélkül elhagyta a helyszínt.